maanantai 22. huhtikuuta 2013

Leikkien kevättä kohti

Kylläpä on aikaa vierähtänyt edellisestä kirjoittelusta huimasti!

Reino on kasvanut paljon. Paino oli eilen 7,2 kg. Istuminen ja odottaminen on opittu jo todella hienosti. Myös ovesta kulkeminen vasta ihmisen jälkeen. Reino pystyy nyt ulkoillessaan ohittamaan miltei kaikki muiden kakkelikasat, tupakan tumpit yms. yrittämättä syödä niistä jokaista. Yksin oleminenkin on sujunut hienosti. Toki poika on jäänyt yksin vain muutamia tunteja kerrallaan muutaman kerran viikossa. Kynsien leikkaaminen sujui viimeksi myös todella helposti! Matkusteltu on tähän mennessä autolla, paikallisliikenteen buseilla ja junalla, hienosti ilman ongelmia!

Toisiin koiriin ollaan tutustuttu paljon. Kohtaamme onneksi ihan päivittäin naapureiden koiria ulkoillessamme. Vapaana Reino on tähän mennessä päässyt temmeltämään shetlanninlammaskoira Tildan, coton de Tulear Rambon, staffordshirenbullterrieri Murun sekä kääpiöpinserien Ipen ja Touhon kanssa.  Toivottavasti päästään pian leikkimään myös suurien koirien kanssa. Täytyy käydä lähipäivinä moikkaamassa Billaa, Dominusta ja Mantaa Sehän on -kennelissä! Myös lapsia Reino on lähestynyt ihaltavan rauhallisesti! Harkitsen ottavani sitä toukokuun aikana joku päivä töihin mukaan tapaamaan lapsia, jos vaikka Juha tulisi sen kanssa vierailulle päiväkodin aamu-ulkoiluun.


Huonoja tapoja on kylläkin myös ilmaantunut, mistä yritetään kovasti pois oppia. Leikkiessään Reino puree liiankin helposti ja kädet ovat koko ajan ikävillä naarmuilla. Toki tämä on selvästi leikkipuremista, mutta tuntuu ettemme ole keksineet keinoa, millä sen saisi loppumaan. Jämptisti toruminen, omat vingahdukset tai huomiotta jättäminen eivät ole tuntuneet auttavan. Tuntuu että kaikesta näistä pentu vain intautuu haukkumaan ja hyökkimään päälle entistä enemmän. Jäähylle kannetaan toiseen huoneeseen, jos pureminen ei heti lopu, mutta eivät nämä jäähytkään ole puremista vähentäneet vaikka ne saavat sen hetkellisesti loppumaan. Onneksi Reino ei leiki vieraiden kanssa näin riehakkaasti.

Iltavillit ilmaantuvat miltei joka ilta, päivän aktiviteettien määrästä huolimatta. Niihin liittyy runsaasti tätä leikkipuremista ja haukkumalla huomion kerjäämistä. Onneksi ei ole vielä naapureista valitettu! Reino on oppinut myös hyppäämään sohvalle, vaikka sillä ei ole sinne lupaa tulla, ja varastaa sieltä tavaroita. Etenkin pyykkiä ripustaessani, Reino yrittää tarttua lähes jokaiseen heilahtavaan paidanhihaan ja housunlahkeeseeen. Hieno pino vaatteita onkin jo ehtinyt reikiintyä!

Kaikkein parasta näissä viime päivissä on ollut keväinen lämmittävä aurinko ja se että meidän asunnon lähettyviltä on löytynyt hieno metsikkö kauniilta harjualueelta, jossa Reinoa onnistuu pitää irti!. On tuntunut ihan mahtavalta kuljeskella metsässä kaikessa rauhassa ja seurailla Reinon tutkimisia ja touhuja! Kumpa nuo huomenna alkavat vesisadepäivät menisivät nopeasti ohi! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti