sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Tassujen tepsutusta

Kirjoitin ensimmäisen blogitekstin Petsieen samalla kun tuli sinne rekisteröidyttyä. Päätin nyt kuitenkin luoda ihan oikean blogin ja siirsin ensimmäiset raapustelut Petsiestä tänne. Tästä se alkaa...

31.3.2013

Ensimmäinen oma koira... Saas nähdä mitä tästä seuraa.

Haimme Juhan kanssa Reinon kotiin pitkänäperjantaina ja neljän tunnin automatka meni täydellisesti. Reino nukkui rauhallisesti sylissäni ja teki hienosti pissit ulos aina pysähdyksien aikana. Tutustuminen omaan kotiin sujui hienosti. Nukuimme kaikki kolme olohuoneen lattialla, missä Reinon petikin tulee olemaan. Juha puolelle patjan viereen jäi sen verran tilaa, että siinä viltin päällä Reino vietti ensimmäisen yönsä. Uikutti vähän väliä ja piti Juhaa valveilla.  Itse sain nukuttua hyvin ja heräsinkin sitten aamu kuudelta touhuilemaan pojankoltiaisen kanssa.

Ulkoilimme ensimmäisenä yhteisenä päivänä runsaasti ja tapasimme kiinnostavia ohikulkijoita. Innokkaana Reino lähti heihin heti tutustumaan. Iltaa kohti alkoivat leikit minun kanssani käydä vähän rajuiksi. Reino roikkui paidanhihassa ja housunlahkeissa sekä näykkäili vähän väliä. Leluun vaihtaminenkaan tai huomion kiinnittäminen muualle ei tuntunut auttavan. Pirautin kasvattajalle kysyäkseni hieman vinkkejä. Puhelun aikana minulle selkeni, ettei Reino ole vielä ymmärtänyt paikkaansa laumassa ja yrittää minua kovasti leikeissä haastaa. Lopetin kaikenaikaisen lääppimisen ja istuin välillä sohvalla ja katsoin tv:tä, enkä huomioinut sen jokaista mielenkiinnon herättämisyritystä. Se tuntui toimivan.

Toinen yö meni jo kokonaan ilman uikutuksia. Nyt puolestaan minä nukuin Reinon puolella patjaa. Heräsin kaksi kertaa, toisella kerralla käytiin ulkona. Me ollaan oltu todella ylpeitä ja ihmeissämme kuinka hienosti sisäsiisteyskasvatus on lähtenyt käyntiin. Ainoastaan muutamat pissat on tulleet sisälle yöunien tai ruuan jälkeen ja nekin ovat olleet meidän hidastelumme syytä. Mukavalta tuntuu. Hihnassa Reino on oppinut myös kulkemaan todella hienosti vierellä ainakin minun kanssani ulkoillessan. Välillä toki täytyy houkutella eteenpäin.
Ääniä tuo pikkuinen ei säiky ollenkaan. Tänään on pesty pyykkiä pesukoneella, käytetty mikroa, pumpattu ilmapatjaa ja vaikka mitä. Ollaan tavattu monia eri ihmisiä, pieniä vauvojakin kaksi, hissillä ollaan matkustettu ja portaitakin kiivetty vähän matkaa.

Uskomatonta miten hienosti kaikki on lähtenyt sujumaan. Ainoastaan koirakontakteja ei ole vielä Reinolle muuton jälkeen syntynyt. Muutama koira on nähty, mutta niiden omistajat ovat raahanneet omiaan kauemmaksi sen verran ripeää tahtia, ettei olla viitsitty jäädä perään huuteleman. No ei se mitään, ainakin shetlanninlammaskoira Tilda on tulossa ensi viikolla käymään.

Ollaan myös oleiltu niin paljon Reinon pentuaitauksessa, ettei se ole ollut juuri millänsäkään vaikka ollaan suljettu sitä välillä yksin aitauksen sisään lyhyiksi ajoiksi, toki olemme itse olleet näkösällä.  Ruokailujenkin ajan Reino on vain kiltisti makoillut omalla pedillään. Siis oikeasti uskomattoman hienoa! :) Illalla aiotaan Juhan kanssa mennä saunaan, saa nähdä mitä siitä seuraa. Mukavaa pääsiäissunnuntaita kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti